Фикрие  е социален работник и помага на семейства в риск

...
Фикрие  е социален работник и помага на семейства в риск
Коментари Харесай

Вяра в доброто: Млада жена променя детски съдби

Фикрие  е обществен служащ и оказва помощ на фамилии в риск да не изоставят бебетата си. За едно малко момченце, родено при започване на 2019-а, тя е спасителка на детството.

Датата е 9 януари. 27-годишната Фикрие е на промяна в родилното на огромна столична АГ болница. " Бях осведомена, че има млада родилка с първо раждане - за нея е първо раждане и изпитвала терзания по отношение на грижите за детето, защото тя няма добре построени наставнически умения ", спомня си Фикрие Байдакова - обществен служащ.

Фикрие съумява да убеди младите родители да не се отхвърлят от Александър.  Инстинктивно чувствам по кое време една майка би подхванала крачката да изостави детето и по кое време би се замислила дали желае да направи това нещо ", споделя младата жена.

" Всички знаем, че бебетата знаят какво се случва. И тази разлъка тя оставя контузия за цялостен живот в детето ", отбелязва Кирил Кирилов - началник на център за социална поддръжка " Света София ".

Сред най - честите аргументи фамилиите да изоставят бебетата си са бедността, неналичието на подкрепяща среда, неприятните битови условия или увреждания на детето.

За година и половина като обществен служащ Фикрие е избавила от занемаряване 20 бебета. Подкрепила е и доста родители в житейска невъзможност. Като тази жена.

" Да виждам усмивката на родителите и на децата, най - към този момент че са щастливи, това е моята премия ", споделя още Фикрие. Преди Коледа, в центъра за социална поддръжка " Света София ", в който работи Фикрие, идва благодарствено писмо.

`Искаме най - откровено да благодарим на госпожа Петя Яначкова и девойка Фикрие Байдакова, които ни подкрепяха от самото начало и дадоха всичко от себе си с цел да ни помогнат`.

За мене децата са благосъстояние. Това е единственото нещо, заради което искам да работя тази работа, споделя пред бТВ  Фикрие.

И дава обещание да продължава да оказва помощ. Да предотвратява раздели и да трансформира детски ориси към по - положително.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР